Китове в Уорнамбуул

11 ноември 2016, 7:13
Океан

Всяка година в месеците между юни и октомври в океана край австралийския град Уорнамбуул южни китове идват за да родят и започнат отглеждането на своите малки. Всяка година по това време и хора от цялата страна се събират на специалната платформа на плажа Логан с надеждата да зърнат някои от тези китове.

Китове

На други места ще намерите много корабчета и лодки предлагащи на хилядите туристи да ги заведат навътре в океана, по-близо до китовете, но не и в Уорнамбуул - за да запазят спокойствието на тези огромни и невероятни животни, местните жители са решили, че всеки посетител на града, който иска да ги види може да го направи от брега.

Най-много хора отиват на най-голямата платформа за наблюдения на китове в покрайнините на града - платформата точно над плажа Логан. Съоръжението е кацнало на върха на хълма над пясъка и е на няколко нива, така че колкото и да са посетителите, за всеки има местенце с хубава гледка. Има и поставени пейки, особено удобни ако решите да прекарате няколко часа взирайки се във водата.

Китове

Ако се подготвяте за "лов" на китове добре е да си отделите няколко дена в града тъй като с едно посещение на плажа едва ли ще уцелите момента когато китовете са решили да излязат на разходка. Няколко дена и няколко посещения за по 1-2 часа носят по-голям шанс за успех. Не забравяйте, че времето през зимата става студено и вятъра от океана може да е пронизващ, така че си вземете топли дрехи - яке, шапка и ръкавици за да ви е комфортно.

Китове

Уорнамбуул не е голям град, но със своите малко над 30 хиляди жители предлага удобства и атракции за всеки турист. През летните месеци градчето се изпълва с живот и посетители събиращи слънчевите лъчи на някой от многобройните и големи плажове или порещи морските вълни на сърф, но през зимните месеци, каквито са месеците юни - октомври, атмосферата е много по-спокойна. Лесно могат да се намерят хотели от всякакви класове - от малки семейни B&B до по-скъпи и луксозни, а за похапване, както винаги и навсякъде в Австралия може да се разчита на фиш енд чипс (картофки с пържена риба) и ресторанти с храна от всякакви националности.

Дестинации: