10 тайнствени места, които може би са портали към други светове

26 януари 2018, 2:41
10 тайнствени места, които може би са портали към други светове

Нашият свят е пълен с мистерии - някои са само стари легенди, но други са съвсем истински и ние все още нямаме обяснение за тях. По цялата Земя има древни структури с неизвестно предназначение и незнайни създатели, едно от обясненията за строителството им е контакт с извънземен разум, за който са били нужни портали към другите светове.

10. Абу-Гораб, Египет

Абу-Гораб, Египет

Абу-Гораб е една от най-старите сгради познати на човечеството. Намира се в Египет, на 15 км южно от Кайро. Древните египтяни вярвали, че в този храм могат да се лекуват болести и да се укрепват тялото и душата, освен това е служил като "канал" за общуване с боговете и енергията на Вселената. Вярвало се е, че храмът е построен на силно енергийно място, от което дори могат да се предприемат пътувания до други светове.

9. Порта на боговете, Перу

Порта на боговете, Перу

Тази структура е открита случайно през 1996 г. от местния екскурзовод Хосе Луис Делгадо Мамани. Намира се в близост до езерото Титикака. Тя е висока и широка точно 7 метра, като в долната си част, по средата има кухина висока 2 метра, в която може да се побере човек. В центъра на тази кухина има вдлъбнатина с формата на кръг. Според митовете, в нея трябва да се вкара златен диск, който отваря вратата към "земята на боговете". Местните индианци наричат тази област "градът на боговете", а шамани извършват обредни ритуали на това място. Някои вярват, че това е портал към друго измерение.

8. Древношумерска звездна врата на река Ефрат, Ирак

Древношумерска звездна врата на река Ефрат, Ирак

Съществуват множество шумерски артефакти, които говорят за вярата им в съществуването на друг свят. Най-известен е знаменития шумерски печат, на който е изобразен бог, който се появява от портал от друг свят. Богът стои на стълба, която започва от човека, гледащ печата. Встрани от бога се виждат блестящи водни колони. Учените не могат да обяснят някои детайли на изображението - например има нещо като ръчен часовник, както и механизъм за задействане на бутон. Може би тази врата е и машина на времето, която свързва нашия свят с Шумеро-Акадското царство.

Древношумерска звездна врата на река Ефрат, Ирак

7. Врата на Слънцето, Тиуанаку, Боливия

Врата на Слънцето, Тиуанаку, Боливия

Тиуанако е археологически обект, древен град в Боливия, недалече от езерото Титикака и е едно от важните места в древна Америка, тъй като легендите разказват, че богът на слънцето Виракоча се е появил именно в него. Той избрал това място за създаване на човешката раса. Според много хора Вратата на слънцето е портал към земята на боговете. Твърди се, че възрастта й е поне 14 000 г. По нея са изобразени човешки създания облечени с одежди изключително много напомнящи на скафандри.

6. Звездната врата Ранмасу Уяна, Шри Ланка

Звездната врата Ранмасу Уяна, Шри Ланка

Ранмасу Уяна представлява огромен камък, украсен със звездна карта. Според легендата, древните символи отварят портал между световете за този, който може да ги разчете. Подобни звездни карти съществуват и в други части на света и между тях се откриват множество прилики. Разбира се, хората от различните региони на света говорят различни езици, така че декодирането на картите изисква много време, но вероятно в тях се крие ключът към много от загадките на вселената.

5. Абидос, Египет

Абидос, Египет

Абидос е един от най-старите и най-важните градове на Египет. Символите, открити там, изобразяват обекти, проектирани с помощта на съвременните технологии - танкове, хеликоптери, летящи чинии и други превозни средства. Жена на име Дороти Иди, живяла през 20-ти век, се обявява за превъплъщение на египтянин. Най-изненадващо е, че била в състояние да преведе египетските текстове и се е опитвала да премества стени в Абидос, трърдейки, че зад тях са скрити тайни проходи.

4. Гьобекли тепе, Турция

Гьобекли тепе, Турция

Този археологически комплекс от неолитната епоха, разположен на 15 км североизточно от град Шанлъурфа и на 2.5 км от деревния Йоренчик е най-древният мегалит в света. Градежът е с кръгла форма (около 20 концентрични окръжности), с Т-образни колони с релефни изображения на множество животни. Две такива структури стоят рамо до рамо в центъра на кръга, представляващ арката, която се смята за стар звезден портал. Подобни Т-образни колони съществуват и в Южна Америка.

3. Седонски енергиен вихър, САЩ

Седонски енергиен вихър, САЩ

Седона е малък град в американския щат Аризона, близо до територии, обитавани от индианци и се смята за едно от най-важните места в щата. Местните хора твърдят, че около червените скали се образува мощен вихър от енергия, който може да премести предмети и живи същества в други светове и измерения. През 1950 г. група авантюристи решили да проверят дали този вихър наистина съществува. Най-смелите, които преминали през скалната арка, изчезнали и повече никой не ги е виждал.

2. Древна каменна структура на дъното на езерото Мичиган, САЩ

Древна каменна структура на дъното на езерото Мичиган, САЩ

През 2007 г. група водолази и археолози търсят отломки от потънали кораби на дъното на езерото Мичиган. Вместо това, археолозите откриват каменни колони на възраст над 9000 години, напомнящи на Стоунхендж. Особено впечатление е направило изображение на мастодонт, същество ичезнало преди 10 000 години. Представители на индианската общност са молили арехеолозите това място да остане в тайна, за да бъде животът им спокоен.

1. Стоунхендж, Великобритания

Стоунхендж, Великобритания

Една от най-популярните туристически дестинации може да се окаже портал към други светове. Това е едно от най-загадъчните места в света, за които ние знаем много малко.Това е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра. Намира се в средата на равнината Солсбъри в графство Уилтшър, Кралство Великобритания. Повечето историци твърдят, че Стоундендж е построен приблизително преди 5000 години, други твърдят, че няма никакви доказателства за това. Сегашните останки от Стоунхендж са само бледи сенки в сравнение с предишното му величие. Повечето камъни ги няма, защото или са затрупани под земята, или са паднали.

През август 1971 година група хипита изчезват в Стоунхендж при опит да се синхронизират с "вибрациите" на древния паметник. Към 2:00 часа през нощта над Стоунхендж започват да бият мълнии. Разразява се силна буря. Полицай, който е наблизо, твърди, че е видял небесносиня светлина, която идва от камъните. Чували се викове. Когато стига до Стоунхендж, полицаят открива само палатката на хипитата и загасналия от дъжда огън.

Източник
fishki.net