Почистена ли е хотелската стая?

3 юли 2017, 11:40
Почистена ли е хотелската стая?

Едно от нещата, които трябва да приемем на доверие когато решим да поемем на път е, че леглото, е което ще спим ще е чисто и добре подредено. За съжаление, едва ли има някой, на който да не му се е случвало да попадне в мръсна хотелска стая, дори в по-скъпи и реномирани места. А дали винаги оправените завивки и белите чаршафи са сигурен признак, че всичко е било сменено след последния гост?

Един потребител на Reddit твърди, че е открил отговорът на този въпрос по не особено приятен начин - намествайки се под завивките за първа вечер в хотел той усеща нещо необичайно и открива бележа, на която пише:

Ако четеш това, значи камериерките не са сменили завивките!

Явно камериерките за да минат по-бързо стаята не са сменили чаршафите или направо управителя на хотела е решил да спести малко пари от пране.

Ако четеш това, значи камериерките не са сменили завивките!
Ако четеш това, значи камериерките не са сменили завивките!

За съжаление, това не е толкова необичайно и едва ли има някой пътешественик, който в един или друг хотел не си е задавал въпроса - дали стаята ми е почиствана изобщо? Различни проучвания показват, че ключовете за осветлението, дистанционното за телевизора и това за климатика, както и стъклените чаши оставени за ползване в стаята са покрити с бактерии и най-рядко почиствани. Банята пък, от своя страна, е обикновено почистена - може би защото е по-лесно да се използват подходящи препарати или защото мръсотията се забелязва по-лесно. Ако смятате, че одеалата, юрганите и тези симпатични покривчици на леглата биват сменяни за всеки гост на хотела - дълбоко се лъжете, тези неща, както и матраците се използват месеци, ако не и години преди да дойде редът им за смяна.

 

Етикети: