10 от най-странните хотели по света

11 юли 2017, 2:07
10 от най-странните хотели

Повечето от нас са свикнали на определен стандарт на хотелските стаи. Но има и хотели, които се отличават със своята оригиналност и оставят у посетителите си незабравими спомени.

10. Мотел Мадона Ин (Madonna Inn Motel), САЩ

Мотел Мадона Ин

Намира се в източната част на Серо Сан Луис Обиспо, Калифорния в близост до шосе 101. Мотелът отваря врати през месец декември 1958 г. и е реконструиран и обновен от строителния предприемач и магнат Алекс Мадона и съпругата му Филис през април 2004 г. Разполага със 101 стаи, всяка от които е с уникален, дори кичозен, дизайн и стил. С цел да задоволят колкото може по-широка гама от вкусове, всяка стая има име, което отговаря на стила й: "Любовно гнездо", "Старата мелница", "Ирландски хълмове", "Седмото небе", "Рай", "Сърца и цветя", "Сафари", "Рок в джунглата", "Американски дом" и много други, като някои от стаите са групирани по теми.

9. Хотел "Сребърната мина" (на шведски: Sala silvergruva), Швеция

Сребърната мина

Това е мина в община Сала, Вестманланд и е била в непрекъсната експлоатация от 15 век до 1908 г. В момента е целогодишна туристическа атракция. Възможно е и да се прекара цялата нощ там - на 155 м. под земята и при постоянна температура 2 градуса по Целзий. Гостите могат да се насладят и на кошница със сирена, бисквити, плодове, пенливо вино и шоколад. На сутринта хора от ръководството отвеждат посетителите на закуска. Членове на персонала са в постоянен контакт с гостите, в случай, че някой получи пристъп на паника, дължащ се на клаустрофобия.

8. Хотел де Glace - Квебек, Канада

Хотел де Glace

Леденият хотел отваря врати през 2001 г. и приема посетители от началото на чнуари до края на март. За изграждането на това произведение на изкуството са необходими месец и половина; 30 000 тона сняг и 500 тона лед. Днес той разполага с 51 двойни легла, всички направени от лед, покрити с дърво и удобни матраци. Само баните са отопляеми и са разположени отделно. Срещу допълнително заплащане може да се осигури отопление в стаите. Гостите на хотела преминават задължително инструктаж за комфортен престой. Хотелът предлага много удобства и атракции, включително сауна и спа център.

7. Propeller Island City Lodge - Берлин, Германия

Propeller Island City Lodge

Това съчетание между хотел и модерна арт инсталация се намира в берлинския квартал Вилмерсдорф. Проектиран е от немския музикант и художник Ларс Сторшен и напълно въплъщава идеята му за живот в музей. Всяка една от стаите е с уникален и еклектичен дизайн, отговарящ на темата на стаята и името й. Хотелът е завършен през 2013 г. и разполага с 30 стаи, художествена галерия, рецепция и зала за закуска.

6. Къща за гости Hang Nga, Виетнам

Къща за гости Hang Nga

Този хотел, по-известен като "откачената къща" е проектиран и построен от виетнамския архитект Данг Виет Нга, вдъхновен от каталонския си колега Антонио Гауди. Хотелът предоставя на гостите усещането, че се намират и живеят в приказка. Цялата сграда прилича на гигантско дърво с еламенти в дизайна като животни, гигантски гъби, паяжини, пещери. Всяка една от десетте тематични стаи е посветена на различно животно и се откриват паралели с творбите на Салвадор Дали и Уолт Дисни.

5. Хотел 727 Фюзелаж - Мануел Антонио, Коста Рика

Хотел 727 Фюзелаж

Този хотел се помещава в корпуса на стар Боинг 727. Произведеният през далечната 1965 г. и излязъл от експлоатация самолет, вместо да ръждясва, е пренесен на красивото костариканско крайбрежие, рециклиран и превърнат в уникален хотел. Разполага с две спални, кухня и трапезария. Мебелите са ръчна изработка от Индонезия. Самолетът е на малък пиедестал и балконите му са прекрасно място за наблюдаване на залеза, морето и джунглата.

4. Magic Mountain Hotel - Пангипули, Чили

Magic Mountain Hotel

Този приказен хотел се крие в джунглите на Патагония. Кръстен е на любимата на собствениците книга за планина с магически сили - Вълшебната планина. И самият хотел сякаш е излязъл от страниците на романа - с каскадите водопади, спускащи се от покрива и бръшляна, обвиващ цялата постройка с форма на възвишение.

3. Au Vieux Panier Hotel - Марсилия, Франция

Au Vieux Panier Hotel

За любителите на изкуството, това е може би, най-доброто място за престой във Франция. Всяка от шестте стаи в този очарователен хотел е оформена от шест художника, а интериорът се променя всяка година. Например, в хотела има стая, чиито стени са напълно покрити с графити, таван, от който висят 750 дървени елементи, скулптури, представляващи играта "Jenga".

2. Хотел Атлантис - Дубай, ОАЕ

Хотел Атлантис

Петзвездният хотел Атлантис се намира на остров Палм Джумейра в Дубай. Има собствен пясъчен плаж и великолепна гледка към Арабския залив. Уникалното за този хотел е подводната стая - аквариум с дебели стъклени стени, откъдето постоянно може да се наблюдава живота в океана.

1. Хотел Рюгьон (Ryugyong Hotel) - Пхенян, Северна Корея

Хотел Рюгьон

Рюгон е може би най-странният хотел в света - незавършен и празен. Строителството на тази гигантска пирамида започва през 1987 г., когато севернокорейското правителство решава да построи хотел, с който да смае света. Строителството е спряно през 1992 г. след разпада на Съветския съюз поради липса на средства, възобновено е през 2008 г., но до момента е завършена само фасадата. Тази 330 метра висока, 105-етажна сграда е трябвало да бъде най-високият хотел в света. Сега е красноречив символ на режима в страната.

Етикети:
Източник
fishki.net