10-те най-интересни места за посрещане на новата година

17 ноември 2017, 8:50
10-те най-интересни места за посрещане на новата година

Вечерта на 31 декември е време за празненства, подаръци, изпращане на изминалата и най-важното - посрещане на новата година. За да бъде истински специално прекарването на този празник е важно да изберем подходящото място. Тук ви представяме на кратко 10 страхотни дестинации, а в коментарите може да споделите кое е вашето любимо място за празнуване на Нова Година.

Сидни, Австралия

Сидни, Австралия

Новогодишната нощ в Сидни е топла и пълна с живот, месецът може да е декември, но това е средата на лятото в Австралия. За туристите има много забавления и красиви гледки, а новогодишните фойерверки, които осветяват известния Сидни Харбър Бридж и причудливата сграда на операта могат да се видят от много места в града - от лодка в залива Байрън, полегнали по склоновете на ботаническата градина или на парти в някой от баровете и заведенията наоколо. След това празничната нощ обикновено продължава на някой от безбройните плажове на града.

Хонг Конг, Китай

Хонг Конг, Китай

За град, който всяка вечер от годината представя голямо светлинно и звуково шоу, включващо няколко от големите небостъргачи и пешеходните зони на двата бряга на Виктория Харбър, новогодишната нощ е специална и обляна в блясък - светлина и фойерверки, каквито едва ли може да видите другаде.

Ню Йорк, САЩ

Ню Йорк, САЩ

Едно от най-култовите места за прекарване на новогодишната нощ е в Ню Йорк. Повече от милион посетители и жители на града посрещат новата година на Таймс Скуеър, като освен фойерверките, основното събитие е спускането на топката в 23:59 - от нея се пръскат един тон конфети, които покриват празнуващите като шарен сняг.

Островите Фиджи

Островите Фиджи

Ако ви е омръзнало от тълпи и студ в новогодишната нощ, може да се запътите към някой от тропическите острови на Фиджи. Ситен пясък по безлюдни плажове, топла морска вода, посрещане на новата година с екзотичен коктейл в ръка и вкусна морска храна.

Рейкявик, Исландия

Рейкявик, Исландия

Столицата на Исландия предлага уникална атмосфера за посрещане на новата година - почти няма организирани празненства, така че жителите на града поемат инициативата в свои ръце. Хората се събират около клади на които символично се изгарят неприятностите от изминалата година, пеят и танцуват. Липсата на контрол е причина освен официалната заря, хората да използват тонове фойерверки с които осветяват нощното небе. След дългата нощ, изпълнена със забавления много хора лекуват махморлука си в горещите извори.

Париж, Франция

Париж, Франция

За истинско романтично настроение, Париж винаги е най-подходящото място. В градът на любовта, Айфеловата кула е осветена красиво и радва всички посетители, празнуващите тълпи изпълват Шанз-Елизе в импровизирано парти, а фойерверките в полунощ са над Триумфалната Арка.

Лас Вегас, САЩ

Лас Вегас, САЩ

Парти столицата на САЩ предлага безброй забавления всеки ден, но в новогодишната нощ всичко се увеличава с няколко степени. Лас Вегас булеварда, известен като "Стрип" става пешеходна зона, която се превръща в огромно парти. За забавление тълпите навън, които надвишават 300 хиляди души има сцени с музика на живо, пиротехнически инсталации, светлинни шоута и какво ли още не. Въпреки, че броят на концертите, партитата и шоутата в града тази нощ е огромен е важно да купите билетите си месеци преди това - има и голям брой желаещи. Същото важи и в случай, че искате да запазите хотелска стая с гледка към партито и фойерверките. Въпросните фойерверки не са за изпускане - в полунощ зарята се изстрелва от покривите на големите казина под специално подготвена хореография.

Дубай, ОАЕ

Дубай, ОАЕ

Ако фойерверките бяха олимпийски спорт, Дубай безпорно би събрал всички златни медали. Желанието ви е да посрещнете новата година потопени в лукс и екстравагантност? Дубай е вашата дестинация. Зарята, която се изстрелва от Бурдж Калифа (най-високата сграда в света) е гледка, която няма аналог никъде другаде по света.

Рио де Жанейро, Бразилия

Рио де Жанейро, Бразилия

Рио е известен с карнавала, но забавленията на 31-ви декември взимат много близко второ място. На световноизвестният плаж Копакабана е най-голямото (и според много хора най-дивото) новогодишно парти - над два милиона туристи и местни танцуват под ритмите на музика от самба до рок. Бразилците се обличат изцяло в бяло за късмет и пускат цветя в океана като символични дарове за богинята на морето Йемания. Зарята е богата и цветна, но ако се забавлявате правилно на сутринта може да нямате много спомени от нея.

Алпите

Алпите

Любителите на зимното спокойствие, снега и ските могат да открият перфектното посрещане на новата година във високата планина. Дали ще е в луксозен ски курорт в Австрия или самотна високопланинска хижа в Швейцария, зимната приказка ще ви остави топли спомени.