10 от най-странните и ужасяващи места на Земята

26 януари 2018, 5:04
10 от най-странните и ужасяващи места на Земята

По света има места, където цари зловеща атмосфера и които ни карат да треперим от страх и странни усешания. Причините може да са много - необясними феномени, мрачна история свързана с убийства или болести или просто безброй кости - мръсно бели паметници на човешки страдания. Без значение от историята, повечето хора избягват тези места, а малцината, които ги посещават въпреки привидния кураж и ентусиазъм, не след дълго ускоряват крачка и се насочват към по-слънчеви забележителности.

ВНИМАНИЕ: Статията съдържа изображения, които не са подходящи за малки деца и чувствителни хора. Ако сте със слабо сърце, по-добре изберете друго четиво, например На разходка над Антарктида.

Тази публикация има и продължение: Още 10 от най-странните и ужасяващи места на Земята.

1. Огнените мумии в Кабаян, Филипините

Огнените мумии в Кабаян, ФилипинитеОгнените мумии в Кабаян, Филипините

Кабаян е поредица от пещери, издълбани от човешка ръка. Във всяка пещера с поставена мумия. Това са отлично мумишицирани човешки тела, изкривени във вътреутробна поза и поставени в дървени ковчези с формата на яйце. С мумифицирането се е занимавал древния народ ибалои. Трупът е изсушаван и опушван няколко месеца на слаб огън до пълното отстраняване на влагата. Така са се запазили вътрешните органи и дори татуировките по телата.

2. Островът на куклите, Мексико

Островът на куклите, МексикоОстровът на куклите, Мексико

Островът на изоставените кукли е имал един единствен обитател - Жулиян Сантана, който веднъж извадил от водата труп на удавено момиче и куклата му. След този ден Сантана бил преследван от видения за нейната смърт и започнал да събира кукли от канала и боклуците и да ги закачва по дървета , като вярвал, че така ще успокои духа на злощастното момиче и че ще предпази острова от други злини. Така събрал и окачил на мястото над 1000. Жулиян починал през 2001 г. и се предполага, че се е удавил в същия канал.

3. Кандидо Годой

Кандидо ГодойКандидо Годой

Това градче с около 7 хиляди жители в щат Рио Гранде до Сул, Бразилия, близо до границата с Аржентина, е известено с големия брой близнаци, които се раждат там. Феноменът на близнаците е концентриран е близкото селце Линя Сао Педро, което има почти хомогенно немско население. Съществува теория, според която нацисткият лекар Йозеф Менгеле е правил експериментии с жените в района, които са отговорни за високата раждаемост на близнаци. Друга причина може да са близкородствените връзки.

4. Гората Аокигахара, Япония

Гората Аокигахара, ЯпонияГората Аокигахара, Япония

Това е гората на самоубийствата. Това е неофициалното й име. Иначе се казва Аокигахара Дзюкай и се намира на остров Хоншу. Разхождайки се из гората, човек има холям шанс да се препъне в мъртво тяло. Толкова много хора са "посетили" тази гора, че на входа й лесничеите са поставили плакат, който гласи: "Животът ти е ценен подарък от родителите ти. Помисли за тях и за семейството си. Ти не трябва да страдаш сам. Обади се на 22-0110".

5. Припят, Украйна

Припят, УкрайнаПрипят, Украйна

Град Припят се намира близо до границата с Беларус, недалеч и от границата с Русия. Той е най-близкият град до АЕЦ Чернобил. Градът е построен в началото на 1970-те години, за да обслужва Чернобилската АЕЦ. Населението му към януари 1986 г. е около 50 000. На 26 април 1986 г. избухва четвърти реактор на АЕЦ Чернобил. Това е най-тежкият инцидент с атомен реактор в историята. Населението е евакуирано. Днес градът е своеобразен музей на последните години на Съветската епоха. С напълно изоставени жилищни блокове (от които 4 блока никога не са използвани), плувни басейни и болници, в които всичко е непокътнато, от вестници до детски играчки и дрехи. Припят и околните райони няма да бъдат пригодни за обитаване от хора през следващите няколко века. Според учените ще са нужни 900 години за достатъчното разпадане на най-опасните радиоактивни елементи.

6. Къщата на Уинчестър, САЩ

Къщата на Уинчестър, САЩ

Къщата на булевард "Уинчестър" в град Сан Хосе, Калифорния е строена от Сара Уинчестър с продължение на 40 години. Това се случва след смъртта на съпруга й Оливър Уинчестър - собственик на компания за производство на оръжия. Според легендите, гадател предупредил Сара, че ако не се премести от Кънектикът, всички призраци на убити с пушките Уинчестър хора, ще я преследват до края на живота й. Трябвало също да построи къща, която така и не бива да завършва до смъртта си. Днес къщата има 160 стаи, коридори, които не водят никъде, безкрайни стълбища и лабиринти, които е трябвало да объркват духовете. В къщата се случвали странни неща - чували се стъпки, предмети се премествали сами, мистериозно се затваряли и отваряли врати.

7. Джатинга, Индия

Джатинга, ИндияДжатинга, Индия

Джатинга е малко село в северната част на Индия и изглежда нормално тихо и спокойно място, с изключение на една особеност. Всяка година през септември и октомври стотици птици извършват тук самоубийство. Инцидентите се случват вечер между 19 и 22 часа на около километър дълга ивица. В селото дори организират екскурзии за наблюдение на птиците.

8. Ферма за трупове, САЩ

Ферма за трупове, САЩФерма за трупове, САЩ

Фермата за трупове се намира в университета на Тенеси в Ноксвил, САЩ. По цялата територия на този изследователски обект са разпръснати трупове в различната степен на разлагане. Те се използват основно от криминалисти за възпроизвеждане на сценарии на убийста по най-реалистичен начин. Труповете се доставят от патоанатоми и са на хора, желаещи да помогнат за залавяне на убийците и приживе уредили телата им да бъдат дадени за научни изследвания след тяхната смърт.

9. Болница Хелингли, Англия

Болница Хелингли, АнглияБолница Хелингли, Англия

Хелингли е истинска лудница, точно като онези от филмите на ужасите. Санаториумът е открит през през 1903 г. и в продължение на 90 години действащите методи тук били лоботомията и електрошокът. Клиниката била затворена през 1994 г. Сградата е изоставена, но призрачните спомени за пациентите още витаят там. Много малко хора са достатъчно смели да се доближат до мястото, камо ли да влязат вътре.

10. Рудник Матсуо, Япония

Рудник Матсуо, ЯпонияРудник Матсуо, Япония

Тази мина се намира в северната част на Япония и е била най-голямата за добив на сяра в Далечния Изток. След затварянето й през 70-те години всичко, което е останало наоколо са големите жилищни комплекси, в които са живяли работниците и служителите. За тягостната атмосфера тук допринася и гъстата мъгла, която почти постоянно обгръща мястото.

Тази публикация има и продължение: Още 10 от най-странните и ужасяващи места на Земята.

Източник
fishki.net