Още 10 от най-странните и ужасяващи места на Земята

26 януари 2018, 5:59
Още 10 от най-странните и ужасяващи места на Земята

По света има места, където цари зловеща атмосфера и които ни карат да треперим от страх и странни усешания. Причините може да са много - необясними феномени, мрачна история свързана с убийства или болести или просто безброй кости - мръсно бели паметници на човешки страдания. Без значение от историята, повечето хора избягват тези места, а малцината, които ги посещават въпреки привидния кураж и ентусиазъм, не след дълго ускоряват крачка и се насочват към по-слънчеви забележителности.

ВНИМАНИЕ: Статията съдържа изображения, които не са подходящи за малки деца и чувствителни хора. Ако сте със слабо сърце, по-добре изберете друго четиво, например "Златният билет", който се оказва наистина безценен.

Тази публикация е продължение на 10 от най-странните и ужасяващи места на Земята.

1. Пазар за амулети Акодесава, Того

Пазар за амулети Акодесава, ТогоПазар за амулети Акодесава, Того

"Магическият" пазар Акодесева се намира в центъра на Ломе, столицата на африканската страна. Африканците от Того, Гана и Нигерия все още изповядват вуду религията. На пазара се предлагат човешки и животински черепи и други кости, кожи, мумифицирани тленни останки, различни екзотични билки и тайнствени отвари. Това е най-големият пазар за всякакви фетиши, амулети, и всичко необходимо за вуду ритуалите.

2. Град Централия, (англ. Centralia), Пенсилвания, САЩ

Град Централия, (англ. Centralia), Пенсилвания, САЩГрад Централия, (англ. Centralia), Пенсилвания, САЩ

В миналото това е бил процъфтяващ миньорски град, който впоследствие се превръща в прототип на града в играта Silent Hill в хорър жанра. Причината за това е случайното запалване на подземна мина от миньорите през 1962 г. Въглищните пластове и до ден днешен продължават да тлеят и да димят от пукнатините в земята. Градът е изоставен и през 2012 г. е имал само десетина жители.

3. Църква-костница, Седлец, Чехия

Църква-костница, Седлец, ЧехияЦърква-костница, Седлец, Чехия

Костната църква „Вси светии” се намира на около час път от чешката столица Прага, в предградието Седлец, на 2 км от центъра на Кутна Хора. На пръв поглед тя изглежда съвсем невзрачно – малък католически параклис, построен през Средновековието в готически стил, който с нищо не подсказва какво се крие във вътрешността му. Интериорът ѝ се състои от костите на 40 000 - 70 000 души. Полилеи, гербове, дарохранителница, включително мебелите и олтарът – всичко е направено от човешки кости.

4. Катакомбите в Париж, Франция

Катакомбите в Париж, ФранцияКатакомбите в Париж, Франция

Малко хора свързват Париж с това ужасно място. Парижките катакомби представляват мрежа от тунели и канали, разположени на 20 метра под града. В началото, през 18 век, това са били подземни каменни кариери, но в момента в подземията под френската столица се намира най-голямата костница в света. След изчерпване на гробищните места в града през 1865 г. властите взимат решение костните останки да се преместят в старите мини. Днес всеки може да разгледа като в музей костите на 6 милиона парижани.

5. Увеселителен парк Такаконума Гринланд, Япония

Увеселителен парк Такаконума Гринланд, ЯпонияУвеселителен парк Такаконума Гринланд, Япония

Този атракцион на 250 км северно от Токио е открит през 1973 г., но само след две години е затворен. Официалната версия е - за ремонт, но в действителност многобройните смъртни случаи тук наложили закриването на парка. Отворен е отново през 1986 г., но и този път за кратко. Днес мястото е обрасло с гора и постоянната мъгла допринася за зловещата атмосфера тук.

6. Старо еврейско гробище в Прага, Чехия

Старо еврейско гробище в Прага, ЧехияСтаро еврейско гробище в Прага, Чехия

Гробището се намира в еврейския квартал на Прага и функционира от 1439 до 1786 г. В този отностиелно малък парцел са погребани общо 100 000 души. Видимите застъпващи се надгробни плочи обаче са едва около 12 000. Мъртъвците са полагани много близо един до друг и на пластове - един върху друг - общо 12 пласта.

7. Островът на чумата, Италия

Островът на чумата, ИталияОстровът на чумата, Италия

Този остров е част от Венецианската лагуна в северна Италия. От римски времена е бил използван като място за карантина и изгнание на заразноболни хора. В периода 1793-1814 г. на острова са изпратени и погребани в масови гробове 160 000 души, болни от чума. Наполеон е съхранявал оръжие тук. В периода 1922-1986 г. е имало психиатрична клиника и съществуват разкази за ужасни експерименти, на които били подлагани болните.

8. Висящите ковчези в Сагада, Филипини

Висящите ковчези в Сагада, ФилипиниВисящите ковчези в Сагада, Филипини

В продължение на много години хората от племето игорот погребвали мъртъвците във ковчези, окачени отвесно на скалите. Дървените ковчези са от джак фрут или друго твърдо дърво. Капакът е подвижен, за да може да се преоблича скелета. Смята се, че по този начин покойниците се намират по-близо до древните духове, които ги пазят и ще съхранят телата им.

9. Църква "Св. Георги", Чехия

Църква "Св. Георги", ЧехияЦърква "Св. Георги", Чехия

Тази църква се намира в град Луков. Била е изоставена, след като през 1968 г. по време на погребална служба, пропада част от покрива. Призрачните скулптури, дело на художника Якуб Хадрава, привличат интереса на туристите, но правят това място още по-страховито.

10. Даргавс, Русия

Даргавс, РусияДаргавс, Русия

Даргавс, известен още като "града на мъртвите", в Северна Осетия изглежда като китно селце със стотина малки каменни къщи, разпръснати на хълм. Всъщност това са крипти, пълни с човешки кости. Според легендата, през 17 век Осетия е покосена от чума и в тези постройки са изолирани местните жители, които тук са дочаквали смъртта си.

Още: 10 от най-странните и ужасяващи места на Земята

Източник
fishki.net