7 ресторанта с необичайни сервитьори

17 ноември 2016, 14:06
7 ресторанта с необичайни сервитьори

Роботизираният ресторант

Роботизираният ресторант

В този уникален ресторант в Китай целият персонал е съставен от роботи - не само сервитьорите, но и готвачите. Посетителите биват посрещани от любезен робот, който ги насочва към свободна маса и приема поръчката им. Храната се приготвя от робо-готвачите в кухнята и симпатични братовчеди на R2D2 разнасят ястията, като се движат по маркирани пътеки между масите. Ресторантът се радва на голяма популярност, благодарение на футуристичното обслужване.

Ресторантът увеселителен парк

Ресторантът увеселителен парк

Този ресторант се намира в един от луксозните молове в Абу Даби, ОАЕ и е необичаен с това, че храната пристига до гостите на заведението по дълги спираловидни релси - като скоростно влакче в лунапарк. Всяка маса има уникална писта за храната и малки таблети с меню и система за поръчване. След като посетителите поръчат каквото са си избрали, храната излиза от кухнята в специални затворени контейнери и тръгва по съответната скоростна пътека. Основното забавление за посетителите са лупингите, спиралите и острите завои, по които пристига тяхната поръчка.

Ресторантът с пилешкия катапулт

Ресторантът с пилешкия катапулт

"Летящото пиле" е ресторант в Банкок, Тайланд, който предлага забавно шоу - готовите печени пилета се изстрелват от катапулт, а сервитьор ги улавя в специални чинии с шишове. За да бъде атракцията още по-интересна, сервитьорите извършват това действие на велосипед с едно колело, а понякога дори с дете на раменете!

Ресторантът с летящите сандвичи

Ресторантът с летящите сандвичи

Идеята на този ресторант е наистина интересна. Първо собствениците обявяват в Интернет къде ще "сервират" и кога. Клиентите правят поръчките си на уебсайта предварително и в деня на събитието сандвичите им се спускат с парашут на обявеното място. Собствениците се стараят винаги да избират различни места, а центъра на Мелбърн, Австралия предлага чудесни условия за техния бизнес с множеството малки улички и алеи.

Ресторантът със сервитьори по бански

Ресторантът със сервитьори по бански

С идеята да бъдат по-привлекателни за посетителите, мениджърите на този ресторант са взели смелото решение да облекат всичките си сервитьори и сервитьорки в бански костюми.

Ресторантът с летящи подноси храна

Ресторантът с летящи подноси храна

Една от популярните вериги за суши в Лондон прилагат уникален маркетингов трик - вместо с традиционните сервитьори, храната пристига до масите, носена от дронове.

Най-тъмният ресторант

Най-тъмният ресторант

"Тъмният ресторант" в Катманду, Непал предлага неповторимо преживяване - вечеря в пълен мрак. Отсъствието на светлина "изключва" зрението и по този начин засилват всички останали сетива, включително и вкусовите усещания. Всички сервитьори са слепи и за тях не е трудно да се ориентират в тъмното. По този начин хората с увредено зрение получават възможност за работа, което е изключително важно в държава, която полага минимални усилия за инвалидите.

Източник
oddee.com