На разходка над Антарктида

23 ноември 2016, 11:09
Антарктида

Замисляли ли сте се някога за посещение на най-студения континент? Всички обичаме да пътуваме и колкото и да е трудно или скъпо да стигнем до Европа, Азия, Америка или дори Австралия, пътуване до Антарктида е запазено само за най-авантюристичните и, нека да сме честни, платежоспособни от нас.

Малка компания в Австралия (Antarctica Flights) са измислили перфектния начин да видите ледения континент без дори да се налага да слагате дебел пуловер. Това, което те предлагат са специални полети над Антарктида - самолетите излитат веднъж месечно от Сидни, Мелбърн и Пърт и гарантират уникална еднодневна екскурзия.

Антарктида

Самолетът, който използват е Боинг 747 - голяма и стабилна машина, която осигурява комфортно и дълго време във въздуха. Полетите тръгват рано сутринта и се връщат на същото летище вечерта - цялата продължителност е около 12-13 часа. Около 3 часа след началото ще можете да видите първите айсберги и ледени парчета, а цели 4 часа е времето прекарано във въздуха над континента. Самолетът прави кръгове и зигзагообразни обиколки, минавайки над различни забележителности - научни станции, планини и върхове, скалисти носове.

За да осигурят максималната видимост на пътниците, повечето от тях получават 2 бордни карти. Първата е седалка до прозореца, втората - седалка до пътеката. На половината път е времето когато се разменят - така всеки получава време до прозореца и невероятна гледка. Разбира се, през цялото време всеки може да се разхожда из самолета и да гледа през прозорците на изходите или да наблюдава земята през различните камери на самолета.

Антарктида

По време на полета пътниците получават и напитки и храна, а в допълнение към това на борда присъства и поне по един член на истински антарктически експедиции и разказва реални истории за живота и преживяванията си, както и дава богата информация за замръзналия континент.

Седем различни класи предлага този полет и цените започват от A$1199 (австралийски долара) за най-ниския клас Economy до A$7999 за билет в престижната "ледена" класа - Ice Class, в която седалките са точно зад пилота и предлагат най-добрата гледка, храна и дори шампанско.

Антарктида

Освен, че за това си посещение на Антарктика нямате нужда от дебели дрехи, шапка и ръкавици, нямате нужда дори и от паспорта си. Самолетът не каца никъде, така че за живеещите в страната и туристите това е едно лесно пътуване - единственото, което трябва да направите е да се появите на летището навреме.

Дестинации: